İsmet İnönü Ortaokulu yaptığı projeyle dijital bağımlılığa dikkat çekti

İsmet İnönü Ortaokulu yaptığı projeyle dijital bağımlılığa dikkat çekti

ABONE OL
Mayıs 9, 2024 08:01
İsmet İnönü Ortaokulu yaptığı projeyle dijital bağımlılığa dikkat çekti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsmet İnönü Ortaokulu “Bağlan ama Bağımlı olma” projesiyle dijital bağımlılığa dikkat çekti. Her zaman yenilikçi, gelişmeye açık, başarılı öğrencileriyle mutlu proje üreten İsmet İnönü Ortaokulu; Türkiye Ulusal Ajansına yapmış olduğu 2023-1 TR01-KA210-SCH-000152118 numaralı “Bağlan ama Bağımlı Olma” adlı proje ile Türkiye’de değerlendirmeye değer bulunan yüzlerce proje arasından onaylanan 8 projeden 1.’si olarak hibe almaya hak kazandı.

Proje hakkında basın mensuplarına bilgi verem Okul Müdürü Levent Çörekli “Bağlan ama Bağımlı olma” projesi ile koordinatörü olduğumuz projemiz 60.00 Euro bütçeli, İtalya ve Polonya’nın ortak olarak yer aldığı öğretmenler hareketliliğidir. Projenin 1. Hareketliliğini 15-19 Nisan 2024 tarihleri arasında İtalya’nın ev sahipliğinde Roma (Pitigliano) şehrinde gerçekleştirdiğimiz projemizin 2. Hareketliliği Türkiye ev sahipliğinde sanal (Çevrimiçi Toplantı) Hareketlilik olarak 3. Hareketliliğini Polonya ev sahipliğinde, son hareketliliğimiz olan 4. Hareketliliğimiz de Türkiye ev sahipliğinde gerçekleştireceğiz.

Günümüzde başta öğrenciler olmak üzere öğretmenlerin ve ebeveynlerin en büyük sorunlarından biri olan “dijital araçlara bağımlılık ve dijital zorbalık” konusuna alternatif çözümler arayan projemiz, ortak ülkelerdeki faydalı çalışmaları gözlemleme ve bu çalışmaları ülkemizde de uygulama fırsatı sunacaktır. Proje sonunda öğrencilerimiz dijital araçları daha verimli kullanılmasını ve onların dijital araçlara olan bağımlılıklarını en aza indirmeyi hedeflemekteyiz.

Proje konumuzu belirleme de bize ilhan kaynağı olan sevgili öğrencilerimize, değerli velilerimize teşekkür ediyoruz. Ayrıca projenin yazımında emeği geçen Emrah Gümüş’e, Halil Öztürk’e, Ömer İnce’ye, Sümeyye Altıntaş’a ve Gülşah Okutan Atıcı’ya teşekkür ediyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r