Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Sümmani Göztaş  “Ortadoğu’da ve Doğu Türkistan’da yaşanan zulüm insanlık suçudur”
  • Son Fikir Gazetesi
  • Genel
  • Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Sümmani Göztaş “Ortadoğu’da ve Doğu Türkistan’da yaşanan zulüm insanlık suçudur”

Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Sümmani Göztaş “Ortadoğu’da ve Doğu Türkistan’da yaşanan zulüm insanlık suçudur”

ABONE OL
Haziran 15, 2024 06:43
Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Sümmani Göztaş  “Ortadoğu’da ve Doğu Türkistan’da yaşanan zulüm insanlık suçudur”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğu Türkistan ve Gazze’de devam eden “ZULME DUR” demek için Kozan’da Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği öncülüğünde, STK’ların ve halkın katılımıyla 12 Haziran Salı günü Bayrak Yürüyüşü düzenlendi. Ayfa Kavşağından başlayan yürüyüş Muhsin Yazıcıoğlu Parkında son buldu.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program Kozan İlçe Müftüsü Mustafa Kaya tarafından dua edildi. Kozan Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Sümmani Göztaş yaptığı konuşmada “Gazze’de ve Doğu Türkistan’da masum insanlar ölüyor, ölümler çoğalacak. İnsanlık ölüyor. Sen ses vermezsen bu katliamlar sürecek.

Ortadoğu’da ve Doğu Türkistan’da yaşanan zulüm insanlık suçudur ve bu zulme sessiz kalanlar da tarih tarafından kara bir leke olarak yazılacaktır. Bizler barışın ne denli önemli olduğunu biliyoruz ve zulmü, savaşı, işkenceyi kınıyoruz. Filistin halkının yanında olduğumuzu ve İsrail devletini kınadığımızı belirtmek istiyorum” dedi. Daha sonra Şair Adnan Özcan’dan Bayrak şiirini okudu. Ardından yerel ve ulusan basın mensuplarına plaketler takdim edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r