Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir “Kozan Ciğeri hak ettiği yeri alacak”
  • Son Fikir Gazetesi
  • Genel
  • Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir “Kozan Ciğeri hak ettiği yeri alacak”

Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir “Kozan Ciğeri hak ettiği yeri alacak”

ABONE OL
Ekim 26, 2024 09:10
Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir “Kozan Ciğeri hak ettiği yeri alacak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kozan Ticaret Odası, Kozan Ciğerinin tescillenerek coğrafi işaret alması için çalışmalara başladı. Kozan Ciğerini tüm Türkiye’ye tanıtacaklarının altını çizen Başkan Kandemir, Kozan Ciğerine patent alındıktan sonra Kozan Belediyesi ile birlikte Kozan’da ciğer festivali yapacaklarını vurguladı.

Kozan’da 4 kuşaktır faaliyet gösteren Ciğerci Mahir Bağrıyanık’a ait işyerinde yapılan çekimlerde konuşan Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir

“Kozan Ciğerinin tescillenmesi için Türk Patent ve Marka Kurumuna Coğrafi İşaretler Dairesi Başkanlığı başvuru da bulunmak için çalışmalara başladık. Bizim amacımız atalarımızdan beri gelen Kozan Ciğerini tüm yurdumuza tanıtmak. Festivallere giderek Kozan Ciğerini tanıtacağız. Bunun ilkini Kozan Belediye Başkanımız Mustafa Atlı Adana Lezzet festivaline götürerek gerçekleştirdi. Kozan Ciğerine Coğrafi işaret alarak Kozan ekonomisine canlılık kazandıracağız ve Ciğer Festivali yaparak bunu taçlandıracağız. Kozan’daki Ciğerci işletmelerimiz doğal ortamda yetişen keçi ciğeri kullanıyor. Ve buda ayrı bir lezzet katıyor. Kozan Ciğeri hak ettiği yeri alacak.

10 tane ürünümüzün Coğrafi işaret alması için çalışmalar yapıyoruz. Coğrafi İşaret alan ürünlerimiz daha da değerlenerek üreticinin yüzünü güldürüyor. Örneğin Tufanbeyli fasulyesi daha da değer kazandı. Ürünlerimizi tanıtmazsak Kozan dışındaki vatandaşlar ürünlerimizi nerden bilecek. Ticaret Odası olarak amacımız bölge ekonomisine katkı sağlamak. İnşallah bunu da başaracağız” dedi.

Nevşehir Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Mahmut Doğan Kamış ise Kozan ciğerinin yapısı, hazırlanışı ve sunumu ile ilgili bilgiler verdi. Kamış, Kozan genelinde keçi ciğerinin tüketildiğini vurguladı.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r